Tonen

Tonen

Ik wil inloggen   |   Ik wil kunst aanmelden

Wachtwoord vergeten? Vul je e-mailadres hieronder in. Je krijgt vervolgens een e-mail met instructies om jouw wachtwoord aan te passen.

Ik wil inloggen   |   Ik wil een account aanmaken

Terug naar inloggen

Sluiten

Over Artsi

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

1. Account aanmaken

Leuk dat je kunst wil verkopen via Artsi! Om mee te doen, dien je eerst een account aan te maken. Hier vul je jouw gegevens in, zodat we jouw werken online kunnen plaatsen. Een account aanmaken kan via deze link.

2. Kunst aanmelden

Zodra je bent aangemeld kun je beginnen met het aanmelden van kunst. Een veiling is eerder succesvol wanneer je een leuke en duidelijke omschrijving van jouw werk toevoegt. Bovendien is het belangrijk om voor goede foto's te zorgen, waarbij je het werk recht van voren ziet en in perspectief. Deze twee foto's zijn verplicht voor goedkeuring van jouw aanmelding. Kunst aanmelden kan via deze link.

3. De veiling

Zodra jouw werk is aangemeld, keuren wij het bij Artsi af of goed. Hierover ontvang je vanzelf bericht. Jouw kunst wordt beoordeeld op verschillende criteria, waaronder populariteit, omschrijving en bijgevoegde foto's.

Zodra jouw veiling is goedgekeurd en ingepland wordt je hiervan automatisch op de hoogte gebracht. 

4. Biedingen ontvangen

Wanneer jouw item online staat, kunnen geïnteresseerde kopers bieden vanaf € 1. Zo lang het bod onder de reserve prijs ligt, komt er nog geen koop tot stand. Pas wanneer bij het sluiten van de veiling een bod bóven de door jou opgegeven minimumprijs is geboden, is de veiling succesvol geëindigd en jouw werk verkocht.

5. Bod onder de reserveprijs

Als er bij het sluiten van de veiling geen bod is geplaatst, is de veiling niet succesvol geëindigd. Het kan ook zijn dat er wel een bod geplaatst is, maar dat deze onder de reserveprijs ligt. In dat geval heb je al kunstenaar 48 uur de tijd om te beslissen of je jouw kunstitem als nog voor het hoogst geboden bedrag wil verkopen.

6. Vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan even bij onderstaande 'veelgestelde vragen'. Kom je er niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via info@artsi.nl.

Kopen

Hoe kan ik betalen?

Na het winnen van een veiling ontvang je de betalingsinstructies per mail. Betalingen kunnen worden verricht via iDeal.

Moet ik BTW betalen?

De BTW is inbegrepen in jouw bod.

Wat als ik wil retourneren?

Retourneren kan binnen 14 dagen. De verzendkosten zijn voor de koper. Het bedrag wordt na ontvangst door de kunstenaar teruggestort op je rekening.

Zijn er veilingkosten?

Nee. Wel moet je rekening houden met verzendkosten, deze zijn niet inbegrepen in je bod en kun je vinden onder het tablat 'verzenden/ophalen'.

Zijn biedingen bindend?

Ja, biedingen zijn binden. Je bent verplicht het item af te nemen tegen de door jou geboden prijs.

Kan ik mijn bod ook annuleren?

Nee, alle biedingen zijn bindend. Je kunt je bod daarom niet annuleren.

Ik wil het object ophalen, kan dat?

In sommige gevallen kun je het kunstwerk ophalen. Dat staat aangegeven onder het tablat 'verzenden/ophalen' op de pagina van de veiling. Indien je het item ophaalt, hoef je geen verzendkosten te betalen.

Hoe wordt een item verstuurd/verpakking?

De verkoper (kunstenaar) is verantwoordelijk voor het verzenden en de verpakking daarvan. Dit wordt doorgaans professioneel geregeld en verzonden via één van de Nederlandse pakketdiensten.

Wanneer krijg ik te horen of ik gewonnen heb?

Zodra de veilingperiode is afgelopen krijg je te horen of je gewonnen hebt. Je ontvangt hierover automatisch een mail.

Verkopen

Welke commissie rekent Artsi?

Is het de eerste keer dat je kunst verkoopt op Artsi? Dan rekenen wij een commissie van 25%. Over de commissie wordt ook altijd nog de btw berekend. Heb je al eerder kunst verkocht? Dan zijn de commissies anders. Bij het tweede, derde, vierde en vijfde kunstitem dat je via onze website verkoopt, betaal je 20% commissie. Daarna, dus vanaf het zesde kunstitem, betaal je nog maar 15% over ieder verkocht kunstobject. Via deze link vind je een duidelijk overzicht.

Hoe bereken ik verzendkosten?

Verzendkosten kun je via internet berekenen, afhankelijk van de bezorger. Klik hier voor het overzicht van PostNL.


Waarop wordt mijn kunst beoordeeld?

Kunstaanmeldingen worden onder andere beoordeeld op de kwaliteit van de foto's, echtheid en of het binnen het concept van Artsi past. Verder letten wij erop of het minimumbedrag niet te hoog is gezet, om de veilingen toegankelijk te houden.

Hoe word ik uitbetaald?

De koper betaalt aan Artsi binnen twee weken na het winnen van de veiling. Wij betalen aan de kunstenaar wederom binnen 14 dagen uit. De status is op te vragen in het dashboard.

Zijn biedingen bindend?

Alle veilingverkopen zijn bindend. Je bent daarom verplicht een verkocht item tegen het hoogste bod te leveren, mits het bod hoger is dan je vooraf aangegeven minimumprijs.

Ik heb een andere vraag

Staat je vraag er niet tussen, stuur ons dan een bericht via info@artsi.nl.

Moet ik BTW afdragen?

Ja, als kunstenaar dien je zelf zorg te dragen voor je 6% BTW afdracht. Zodra een item verkocht is, ontvang je van ons een overzicht waarmee jij dit makkelijk kunt verwerken in je eigen administratie.

Hoe kan ik zelf kunst aanbieden?

Je kunt jouw kunstitems aanmelden via deze link.

Ik heb kunst aangemeld maar deze staat nog niet online?

Zodra jij kunst aanmeld, wordt dit eerst ingezonden ter beoordeling. Zodra dit gebeurd is, ontvang je hierover vanzelf bericht. Doorgaans gebeurd dit binnen zeven dagen. Tevens ontvang je bericht wanneer je item ingepland is voor veiling.

Wat voor foto's moeten er worden toegevoegd?

We vragen minimaal één foto recht van voren van alleen het kunstobject en minimaal één foto van het item in perspectief. Wil je de kans op verkoop aanzienlijk vergroten? Dan adviseren wij je om ook een foto toe te voegen waarop de afmetingen van het object duidelijk worden in een ruimte. Over het algemeen geldt: hoe meer foto's, hoe beter.

Bieden vanaf € 1

Als kunstenaar meld je jouw kunst aan via onze website. Artsi beoordeelt de ingezonden kunstobjecten aan de hand van verschillende criteria. Komt je kunst op onze website, dan kunnen geïnteresseerden bieden vanaf € 1.

Zo lang het bod ónder de de door jou opgegeven minimumprijs ligt, is het kunstwerk nog niet verkocht. Pas wanneer er voor het sluiten van de veilingperiode een bod is uitgebracht boven jouw minimumprijs, sluit de veiling succesvol. 

Verzenden

Hoe verstuur ik mijn objecten?

Via de website van de vervoerder van jouw keuze kun je de prijs voor het verzenden berekenen. Het versturen doe je zelf. We adviseren je om item altijd aangetekend te versturen.

Hoe berekenen ik de verzendkosten?

Via de website van de vervoerder van jouw keuze kun je de prijs voor het verzenden berekenen.

Algemeen

Wat is Artsi?

Artsi is een platform voor het kopen en verkopen van kunst. Wij maken samen met jullie kunst toegankelijker. Op Artsi plaats je een bod op jouw favoriete objecten.