Tonen

Tonen

Ik wil inloggen   |   Ik wil kunst aanmelden

Wachtwoord vergeten? Vul je e-mailadres hieronder in. Je krijgt vervolgens een e-mail met instructies om jouw wachtwoord aan te passen.

Ik wil inloggen   |   Ik wil een account aanmaken

Terug naar inloggen

Sluiten

Het Artsi concept

Aanmelden, bekendheid, verkopen

Op Artsi.nl vind je iedere week nieuwe kunstobjecten van relatief minder bekende kunstenaars. Bied jouw kunst aan op Artsi en geef je creativiteit landelijke bekendheid. Meld je kunst object aan en wellicht is je werk binnenkort te zien!

Artsi is er voor de kunstenaars en kunstliefhebbers. Wij maken kunst toegankelijker voor het grote publiek. Kunst bekijken en kopen is nog nooit zo leuk en makkelijk geweest. Via Artsi verkopen uitsluitend kunstenaars hun werk.

Meedoen
Als kunstenaar meld je jouw kunst aan via onze website. Artsi beoordeelt de ingezonden kunstobjecten aan de hand van verschillende criteria. Komt je kunst op onze website, dan kunnen geïnteresseerden bieden vanaf € 1.

Zo lang het bod ónder de de door jou opgegeven minimumprijs ligt, is het kunstwerk nog niet verkocht. Pas wanneer er voor het sluiten van de veilingperiode een bod is uitgebracht boven jouw minimumprijs, sluit de veiling succesvol. 

Kunst op Artsi is zichtbaar voor een groot publiek. Zo geef je jouw kunst een podium voor alle bezoekers en verkoop je op een leuke manier jouw kunstitems. Artsi rekent een commissie per verkocht kunstitem. Over het eerste item dat je via onze website verkoopt, rekenen wij 25% commissie. Voor ieder volgend kunstobject, tot en met je vijfde item, betaal je vervolgens nog 20% commissie. Verkoop je daarna nog meer op Artsi? Dan rekenen wij nog maar 15% commissie per object. Om te kunnen beoordelen wat jouw inkomsten zijn bij een bepaald bod hebben we een tool ontwikkeld. Via deze link vul je het winnende bod in en kun je direct zien wat jouw inkomsten zijn.

Om goed te kunnen veilen is het van belang om rekening te houden met verschillende punten. Deze staan hieronder nog even uitgelegd.

1. Weet wat je kunst waard is

Het goed kunnen inschatten van de waarde is erg belangrijk bij het veilen van kunst. Begin niet te hoog. Een openingsbod geeft slechts een richting aan, geïnteresseerde kopers kunnen zelf hun biedingen plaatsen. Een te hoge minimumprijs is vaak dé oorzaak van een niet succesvolle veiling. Probeer een veiling te starten met een vriendelijk openingsbod en laat mensen tegen elkaar opbieden.

2. Een omschrijving met een verhaal

Het beschrijven van jouw kunst is erg belangrijk. Is het kunstwerk ontstaan vanuit een visie? Of vanuit een bepaalde vreugde die je wilde uitten? Laat dat weten!

3. Goede foto's

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar goede fotografie is essentieel. Denk bij het maken van foto's van jouw kunst aan de volgende punten:

  • Voeg een foto toe waarop het object groot en duidelijk in beeld is
  • Voeg een foto toe waarin heb object in een ruimte te zien is. Zo kunnen mensen zich het object inbeelden en de ware grootte inschatten
  • Gebruik een goede camera en upload de foto's in maximale kwaliteit.

Hieronder vind je drie voorbeeld foto's